Jong Nederland stelt zich ten doel aan jeugdigen in hun vrije tijd gevarieerd en methodische mogelijkheden te bieden tot activiteiten voor hun ontspanning en ontplooiing. De activiteiten worden in vaste groepsverbanden gerealiseerd door opgeleide vrijwilligers.

Jeugdigen

We gebruiken voor de leden van Jong Nederland één term: Jeugdigen. Hiermee bedoelen we alle leden van alle leeftijden. Jeugdigen worden binnen Jong Nederland onderverdeeld in de volgende leeftijdsgroepen:
Minioren: 4 – 7 jaar (deze leden hebben we in Meterik niet)
Maxioren: 7 – 10 jaar
Junioren: 10 – 14 jaar
Senioren: 14 – 17 jaar

Vrije tijd

Vrije tijd is de tijd waarover beschikt kan worden zonder dwang. Het is de vrije tijd naast school/werk en huiselijke verplichtingen. De vrije tijd wordt binnen Jong Nederland op regelmatige momenten besteedt. Dit is bij Jong Nederland Meterik één keer per week een groepsavond van ongeveer 1,5 uur. Daarnaast zijn er diverse activiteiten (o.a. het jaarlijkse kamp) waaraan deelgenomen kan worden.

Mogelijkheden

Tijdens de groepsavonden wordt geprobeerd om op een gestructureerde manier een gevarieerd programma aan te bieden, dat wordt begeleidt door opgeleide leid(st)ers. Gestructureerd wil zeggen dat middels een programma gewerkt wordt waarin de volgende peilers aan bod komen:

  • Creativiteit
  • Buitenleven
  • Sport en Spel

Belangrijk hierbij is dat aandacht besteedt wordt aan de opbouw, een gevarieerd aanbod, actualiteit en natuurlijk de wensen en verwachtingen van de jeugdige.

Lid worden

Lijkt het je leuk om lid te worden van Jong Nederland Meterik, of lijkt het je leuk dat je zoon/dochter lid wordt, neem dan contact op met onze secretaris. Via contact kun je een mailtje sturen.

To Top